fredag 30 mars 2012

Pastel de choclo

Pastel de choclo är en typisk chilensk rätt som görs på bland annat majs, som är en viktig ingrediens i det chilenska köket. Jag hade tänkt laga denna rätt nu i veckan men har tyvärr inte  för det har varit fullt upp  med annat och ska resa bort hela helgen. Men jag lägger ändå upp receptet för den som vill laga chilenskt och behöver lite inspiration. Jag får helt enkelt laga pastel de choclo en annan dag när jag hinner så att jag får prova hur den smakar! 


Så här kan en pastel de choclo se ut!

Pastel de choclo 6 portioner


4 st kycklingfiléer
1,2 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 msk olja
3 st gula lökar, finhackade
700 g nötfärs
2 tsk chilipulver
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 dl vatten, kallt
2 st köttbuljongtärningar
1 msk maizena majsstärkelse
2 msk vatten, kallt
15 st urkärnade oliver
2 st ägg, hårdkokta hackade
5 st majskolvar, majskorn från

Tillbehör
sallad, gärna med tomat, paprika, rödlök, citronsaft, olja, salt och peppar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°. Salta 5/6, peppra och bryn kycklingfiléerna runt om ca 15 min i hälften av oljan. Låt dem eftersteka mitt i ugnen 10 min.

2. Stek lök i olja och lägg över i en gryta. Bryn sedan köttfärs i olja och flytta över till grytan. Strö över kryddorna. Tillsätt vatten och köttbuljongtärningar. Låt koka några minuter.

3. Hacka kycklingen fint och blanda ner den i köttfärsen. Tillsätt maizena utblandat med vatten, koka upp. Tillsätt oliver och hackade ägg. Lägg allt i en ugnsform.

4. Skär av majskornen från kolvarna eller häll av vätskan från de konserverade. Kör majskornen i en matberedare till en krämig konsistens, smaka av med salt. Bred det över köttfärsblandningen.
Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter. Servera med en sallad.

Recept från http://www.alltommat.se/recept/Pastel-de-choclo---chilensk-majsgratang-2125

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar