Idag har jag fortsatt på det indiska temat och lagat en enkel och god kycklinggryta med mango. Mango odlas mycket i Indien och är en populär ingrediens i matlagningen, men även som smaksättning i till exempel lassi eller att äta färsk som den är.
Denna gryta innehåller både yoghurt och grädde och blir därför väldigt krämig och samtidigt lite syrlig på grund av yoghurten. Jättegod tycker jag! Den innehåller lagom mycket kryddor och därmed lagom många smaker, den kändes balanserad i smakerna som bands ihop av krämigheten i såsen. Det doftade otroligt gott när man fräste kryddorna, tomatpurén och vitlöken och grytan får en fin gulorange färg.
Jag kan absolut rekommendera Mango chicken balti eftersom den var snabb och enkel att laga och blev väldigt god och smakrik. Jag serverade grytan med basmatiris, naanbröd och en blandad sallad. Ett tips är att byta ut de frysta mangotärningarna mot färsk mango istället. Jag har inte provat själv men tror att det blir godare, de mangotärningarna jag använde tycker jag nämligen smakade lite skumt och inte som vanlig färsk mango. Så det är nog värt att testa istället så tror jag grytan blir ännu lite godare. Och ett annat tips är att använda kycklinglårfilé istället för bröstfilé, lårfilén är lite saftigare till skillnad från bröstfilé som lätt blir lite torr och tråkig.
Mango chicken balti 4 port
500 g kycklingfilé
smör
1 ½ tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk malen ingefära
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1–2 tsk chilipeppar
1 dl vispgrädde
2 dl matyoghurt
200 g frysta mangotärningar
färsk koriander
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök, tomatpuré och kryddor i smör i en gryta. Salta kycklingen och låt den fräsa med några min. Tillsätt grädde och yoghurt och låt sjuda ca 5 min. Rör ner mango och sjud ytterligare 2 min. Garnera med koriander. Servera med ris, gärna basmati.
Den ska jag laga hemme nångång! Jag som egentligen inte gillar indisk mat!! =0) Men, det ser och låter så gott! //Linda - handledare
SvaraRadera